zaterdag 29 januari 2011

Happy in orange

Ik heb gister weer even inkopen gedaan, onder andere een paar leuke stempels, embossingfolders, inkt en eigenlijk nog veel meer moet ik bekennen *LOL*. Maar goed, met deze spullen heb ik het volgende kaartje gemaakt. Ik wilde graag iets met die embossingfolder doen en met het jongensstempeltje (Schoffies van Nellie Snellen). Na wat geklooid te hebben met alcohol inkt, kwam ik er toch niet uit, dus ging ik met colorcore cardstock aan de gang, maar ook dat werd het niet. Wel werd ik geinspireerd door de zwarte achtergrond van het cardstock, dus besloot ik dan uit te gaan van een zwarte achtergrond en het plaatje in 1 contrasterende kleur te kleuren. Aangezien ik nooit met zwart werk, heb ik voor een kleur gekozen waar ik eigenlijk ook nooit mee werk, nl. ORANJE. De basis van de kaart is oranje Bling cardstock. De achtergrond heb ik gemaakt met zwarte en oranje Copics en de Airbrush. Daarna heb ik hem door de GB gedaan. De stralen heb ik vervolgens aangezet met Tsukineko dewdrop Brilliance platinum. De stempel heb ik met een nestabillatie label uitgestanst, ingekleurd, gemaskerd en de achtergrond gespoten met de airbrush.Het teksstempeltje had ik nog liggen en heb ik ook ingekleurd en met een eye-let bevestigd. Verder vond ik dat het kaartje niks meer nodig had. Ik vind hem zelf wel ontzettend gaaf geworden. Hahahaha, juist omdat hij zo 100% anders is dan wat ik gewend ben.



Ik heb gebruik gemaakt van de volgende kleuren:
Huid: E00, E11, E02
Haar: E08, YR07, YR04, E35
Kleding en kat: YR16, YR07, YR04, YR02, E08

achtergrond: 100, YR07

Ben benieuwd hoe jullie hem vinden.

vrijdag 28 januari 2011

Bear Hugs

Weer even een kaartje gemaakt. Dit keer ben ik een keertje richting vintage gegaan qua kleurgebruik. De stempel is van IN2stamps . Verder heb ik gebruik gemaakt van papier van Prima; "Jack and Jill", kraft cardstock, kant, roosje en Pearl maker van Waco. De bloemen en de achtergrond van de stempel heb ik met de Copic airbrush gespoten, randjes aangezet met Distressinkt.

Ik heb er expres geen tekst opgezet zodat ik hem nog voor alle doeleinden kan gebruiken.

dinsdag 25 januari 2011

Oproep voor een goede zaak!



Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik druk met het bijhouden van het nieuws in Tunesie. Gelukkig is het momenteel wel vrij rustig op wat demonstraties en protestmarsen na. Deze week gaat een delegatie van de VN naar Tunesie toe als het goed is om onderzoek te doen naar de doden die gevallen zijn tijdens de revolutie van afgelopen maand. Nu blijkt dat er ook tientallen jonge mannen uit hun huizen zijn gehaald. Terwijl er tegen hun familie is gezegd dat ze gevangen waren, blijken ze kilometers verderop te zijn vermoord en lichamen gedumpt. Daarnaast worden er ter vergelding ook vrouwen in hun huizen aangerand en verkracht. Nu zijn een aantal mensen op een Tunesie forum waar ik ook op zit een actie gestart om druk uit te oefenen op de VN dat zij ook deze misstanden gaan onderzoeken. Hiervoor zijn een hele hoop handtekeningen nodig. Deze dames hebben een petitie gemaakt en nu is mijn vraag of jullie deze zouden willen ondertekenen. Let op dat de ondertekening pas defintief is als je hem bevestigd heb na ontvangst van een e-mail. Ik hoop op jullie hulp:

Petitie
Alvast bedankt voor jullie stem!

zaterdag 22 januari 2011

Workshop Mixed Media

Vandaag hebben mijn schoonzusje en ik een "workshop" Mixed Media gedaan bij Anneke. Wij kennen elkaar via het scrapsite forum en daar plaatst Anneke vaak de resultaten van haar werk. Corrie die wij ook van het forum kennen was er ook bij. Erg leuk om iedereen weer eens in het echt te zien. Ik vond het altijd al erg leuk en ben ook weg van lekker kliederen met inkt en verf enz. Ik vind het alleen moeilijk om van het strakke en nette werken af te stappen en gewoon maar wat te doen en te zien wat er uit komt. Maar ik moet zeggen, ben wel tevreden over het resultaat. Ook die van de andere dames zijn erg leuk geworden, maar allemaal weer totaal anders. Ik had geen idee wat ik wilde gaan maken, dus ben uiteindelijk maar iets voor op Firyel haar kamertje gaan maken. Al doende kreeg het steeds meer vorm, echt leuk om te zien.

 
Posted by Picasa


Ik heb gewerkt met acrylverf, Gesso, inkt, Glimmermist, stempels, stof, sjablonen, Bigshot dies en blz. uit een woordenboek. Het hart kwam er bij toeval bij. Monique had dat meegenomen, maar was niet van plan om het te gaan gebruiken en had het dus in gebruik genomen als verf pallet voor haar zwarte verf. Uiteraard vond ik dat zonde, dus kreeg ik hem van haar om te gebruiken. Aangezien hij onder de zwarte verf zat dacht ik eerst om hem om te draaien en roze te maken, maar heb eerst de zwarte verf maar uitgesmeerd. Vervolgens ben ik er voor de gein en om het effect te bekijken met roze glimmermist en een Dewdrop Brilliance inktpad overheen gegaan. Tot mijn stomme verbazing was het effect wel erg gaaf en sprong het er echt uit. Het maakt het geheel niet zo zoet. Vervolgens heb ik met een zwarte identi pen allerlei zwarte accenten overal aangebracht. Echt super leuk om te doen en een erg gezellige dag. Anneke, dank je wel voor je gastvrijheid en je lessen!

zaterdag 15 januari 2011

Bang

De laatste dagen is het huis hier gevuld met nieuws uit Tunesie. Iedereen zal er inmiddels al wel over gehoord hebben en weten wat er nu aan de hand is in Tunesie. De president is gevlugt en het land is nu in handen van de net ontslagen regering en het leger. Alles is gesloten, er wordt geplunderd en vele gebouwen zijn inmiddels afgebrand. Zo ook in Hammamet waar mijn man vandaan komt en waar zijn hele familie nog steeds vlakbij woont. http://www.facebook.com/video/video.php?v=122154584521858
Op deze plek gaan wij altijd op vakantie, doen wij onze boodschappen enz. Je kan zien dat er nu niet heel veel van over is helaas.

Gisteren vierde de bevolking feest over hun overwinning, maar waar wij bang voor zijn is dat dit helemaal geen overwinning is geweest. De weg ligt nu open voor alle partijen en dus ook het extremisme. Overal op straat zijn nu gepantserde en gewapende groeperingen te vinden. Ons gevoel is een beetje dat de georganiseerde groeperingen een coupe hebben gepleegd en daar het volk voor gebruikt hebben zonder dat ze het zelf door hebben. Tunesie is nl. altijd een zeer neutraal en rustig land geweest. Wel een dictatuur, maar er werd wel heel veel gedaan ter bevordering van de economie. Zo heb ik in de afgelopen 15 jaar vele veranderingen en ontwikkelingen gezien daar. Er zijn luchthavens en wegen gebouwd, grote bedrijven en supermarkten zijn gekomen en er is ontzettend veel geinvesteerd in het toerisme. Alleen in het zuiden en noorden was hoge werkloosheid omdat de infrastructuur daar zeer ongusntig is voor bedrijven om zich te vestigen. Ook zag je veranderingen in sfeer en gevoel van veiligheid. Op vliegvelden en in de haven werd men steeds opener en makkelijker. In vergelijking met het westen hebben de mensen het daar arm, maar in vergelijking met een groot deel van de arabische wereld was het in Tunesie echt wel goed. Maar onvreden en angst is een goede voedingsbodem voor bepaalde groeperingen en daar hebben ze naar ons gevoel goed gebruik van gemaakt. Wie komt er nu aan de macht en wat voor regime gaat dit worden? Ik weet wel dat wij er voorlopig niet meer naar toe kunnen, dus dat Zou, zijn familie voorlopig niet kan zien en dat zij hun kleindochter ook voorlopig niet kunnen zien. We wilden eigenlijk in het voorjaar die kant op gaan, maar dat zit er nu w.s. niet in. Dit kan het land echt niet gebruiken. De familie is bang voor wat komen gaat en wij natuurlijk ook. En dan is het ook nog maar afwachten hoe het gaat als de voorraden in de winkels enz. op zijn voordat de situatie hersteld is........... Wat sta je nu machteloos! Ik kan alleen maar hopen dat ons vermoeden niet klopt en dat het land een goede regering zal krijgen die echt het beste met het land en zijn inwoners voor heeft.

zondag 2 januari 2011

Groetjes


Dit kaartje heb ik gemaakt met een stempel van CC Design Sweet Novembre en papier Pixie Licious van Cosmo Cricket. Ik vind hem zelf wel erg vrolijk geworden. Het lintje was een zilverkleurig stukje organza wat ik heb gekleurd met een copicmarker. De achtergrond heb ik bewerkt met glimmermist en daarna geembossed met de guttlebug. Verder heb ik nog wat details aangebracht met Stickles. Wat helaas niet zo goed overkomt is dat de kleur van het haar echt dezelfde kleur paars is als het papier, maar op de foto lijkt het jammer genoeg wat blauwer.

Dit zijn de gebruikte copics: Huid E50, E51, E53
                                          Haar en bloem V01, V04, V06, V09, V000
                                          Jurk YG00, YG 03
                                          Bijtje YR00, YR02

Uitslag Candy!

Allereerst wil ik iedereen een geweldig en creatief 2011 toe wensen!!!!!!!!!

Ik zag dat ik vorige week al aan de 35 volgers zat, dus het werd tijd dat ik een winnaar ging trekken. Ik heb alle namen in een doos gegooid en er 1 getrokken, leek me wel de eerlijkste manier.
En de WinterCandy gaat naar...............: Ellie
Ellie, als je even via een reactie hier contact met mij opneemt, dan komt de candy snel naar je toe!
Veel plezier ermee!