zondag 27 februari 2011

Distress inkt

Afgelopen week heb ik mijn distress inkt aangevuld met 20 nieuwe kleuren!!!! Ik heb meteen ook een opbergsysteem gemaakt hiervoor. Op de site van ranger vond ik een kleurenkaart en een labeldocument, welke ik uit heb geprint. op de kleurenkaart heb ik kleursamples gemaakt zodat ik makkelijk mooie combi's kan zoeken en de labels heb ik uitgeknipt en op de pads geplakt, zodat ik ze zo uit het rekje kan pakken zonder te zoeken. Ben er zelf wel blij mee.

En natuurlijk moest ik er nog even mee experimenteren. Heb nu wel een paar bruine vingers, maar ben gisteravond heerlijk bezig geweest met inkt, water, maskers en stempels. Dit was puur uitproberen, dus heb er verder nog niks mee gedaan. Heerlijk, zo lekker bezig zijn met je nieuwe aankopen.

zondag 20 februari 2011

Sending smiles & Flowers

Ik had voor een kleur challenge deze kaart gemaakt, maar weet nog niet of ik hem daarvoor ga inzenden. Wil kijken of ik er deze week nog aan toe kom om een andere te maken. De challenge was om een geleidelijk kleurverloop in je kaart te laten zien, dus diverse kleuren in elkaar over laten lopen van licht naar donker zonder een overgang te zien. Op zich wel gelukt, maar vind het bij deze kaart toch niet zo goed overkomen. Ik kijk nog wel wat ik ga doen. De stempel is van Pergomano, tekst en extra stempeltjes komen van de Pink Ribbon stempellap van Art Specially beurs van 2 jaar terug. Blijf het een super mooie set vinden. Het papier is van Prima Marketing "Fairy Flora". Ik vond dit papier zo mooi, dus moest het hebben, maar ik moet zeggen dat ik het nu ontzettend moeilijk papier vind om te verwerken. Mede door de hoeveelheid kleuren die erin zit.




Gebruikte kleuren:
E50, E51, E53
W1, W3, W5, W7
V000, V01, V04
YG00, YG03, YG05
0 en spica 00

woensdag 16 februari 2011

Een goede daad!

Ja wel, ik heb mij zelf vandaag heel erg barmhartig opgesteld en een heel goede daad gedaan. Ik heb nl. de scrapwinkel bij ons in Purmerend "de creatieve vlinder" geholpen. Hoe????? Helaas gaat deze winkel per 1 maart sluiten omdat ze het niet meer kan combineren met prive. Natuurlijk willen ze voor die tijd zoveel mogelijk spullen nog verkopen en daarom is er deze week 45 % korting op alles. Tja, dan kan je het natuurlijk niet over je hart verkrijgen om niet je steentje hieraan bij te dragen, dus ben ik vanmorgen maar die richting op gegaan en heb even lekker lopen struinen (echt zo'n opoffering *LOL*). Omdat ik zelf ook nog steeds de winkel heb is natuurlijk niet alles even interessant voor mij, maar kon toch nog wel een aantal leuke dingen vinden.
Kijk zelf:

Voor diegenen die wel geinteresseerd zijn om ook hun steentje bij te dragen:
www.decreatievevlinder.nl

zaterdag 12 februari 2011

Lente kriebels

Bij mijn vorige mixed media project waren er toch wel een aantal mensen die de doodshoofdjes iets te luguber vonden *OOPS*. Dat inspireerde mij van de week al om mijn volgende project het tegengestelde van dat te laten worden. Vanavond had ik weer effe lekker de tijd, dus spullen weer gepakt en aan de slag gegaan. Ik had vandaag in de stad een aantal platte canvasjes gehaald speciaal voor dit doel. Was mijn vorige project geinspireerd door de herfst, bij deze heb ik mij laten inspireren door het voorjaar. Ik heb gebruik gemaakt van:
Canvas, acrylverf, multi medium glossy gel van Claudine Hellmuth, Glimmermist, embossing sjabloon, Identi pen, krantenpapier en een reclame folder.

In eerste instantie leek het helemaal niks te worden, maar dat is nou het leuke van mixed media, bevalt het niet, kwak je er gewoon nog een laag gesso oid overheen. Hahahaha, dus net zolang doorgegaan tot het ineens weer helemaal naar mijn zin was.

Dus speciaal voor diegenen die de vorige te erg vonden: LENTE KRIEBELS!

En.....valt deze wel in de smaak???? *LOL*

Ik word er zelf in elk geval wel weer blij van!

vrijdag 11 februari 2011

Copic Workshop

Op 12 maart geef ik weer een Copic workshop bij mij thuis in Purmerend. Wil je hier meer over weten, kijk dan even hier. Er is plaats voor nog 3 personen. Heb je interesse kan je dat via de link hierboven reserveren, of geef het even in het opmerkingenveld aan hieronder.

woensdag 9 februari 2011

Fall (en)

Sinds de Mixed Media workshop van 3 weken terug kon ik niet wachten om er thuis ook eens mee aan de slag te gaan. Gisteravond had ik zo maar weer eens tijd en zin, dus heb mijn spullen gepakt en ben begonnen. De bedoeling was eigenlijk dat het een scrap LO zou worden naar aanleiding van een sketch, maar al doende rolde ik van het ene idee in het andere. Van scrap LO, naar een herfstproject naar het enigsins lugubere eindresultaat wat je hieronder ziet.Ik was om 19.30 begonnen en om 00.30 klaar!!!! Hahaha, veel te laat natuurlijk, maar ik vond het geweldig om te doen en ben superblij met het resultaat. En het leuke is dat het absoluut iets heel anders is geworden dan wat ik normaal maak, dus zo ontzettend niet "Jose", of daarom misschien juist toch ook wel weer *LOL*

Ik ben begonnen met Kraftcardstock,krantenpapier erop geplakt met multi-medium gel. Daarna met diverse herfst kleuren acrylverf zitten kliederen en vervolgens met een oude bankpas Gesso erover aan gebracht. De randen heb ik bewerkt met structuurpasta. Hierover heen distress inkt gedaan en er vervolgens met een keukenpapiertje weer deels afgeveegd. Tot slot heb ik nog een sjabloon van een eikenblad gesneden met de Ecraft en deze her en der op de achtergrond gesjabloneerd met distressinkt. Ook heb ik nog gebruik gemaakt van een rondjesstempel.

De boom heb ik uitgesneden met de Ecraft en vervolgens met multi-medium gel krantenpapier er op geplakt, ingesmeerd met Gesso en daarna weer met de distress inkt. Dit afgenomen met een beetje vochtig doekje zodat de kleuren transparant werden. De doodshoofdjes (Bombshell stamps "Sugar Skulls") heb ik op kraft en wit cardstock gestempeld en uitgeknipt. Het vogeltje komt van een pink ribbon stempelsheet. De letters heb ik uitgeknipt uit diverse bladen. Tot slot nog wat koper prfect pearls erop en afwerken met de multi-medium gel.

zondag 6 februari 2011

challenge

Op het make it colorful blog staan regelmatig nieuwe uitdagingen die in het teken staan van het kleuren van projecten. Deze week is de uitdaging: Mengen met blauw en paars.
Aangezien mijn schoonzusje vandaag haar verjaardag vierde en ik nog iets daarvoor wilde maken, heb ik deze twee dingen gecombineerd. Haar favoriete kleur is nl. blauw, dus dat kwam goed uit. De stempel is van IN2stamps
Dit tasje paste ook mooi in het thema van Copic creations challenge blog

Het tasje heb ik gemaakt met de Scor-pal, het papier is van Kaiser kraft. De achtergrond heb ik geembossed met de Cuttlebug en daarna de mal erop laten liggen en met Copics ge-airbrushed. Verder heb ik gebruik gemaakt van pearlmaker zilver en de Crop-a-dile.


De bloemen zijn ook gespoten met de airbrush.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende kleuren:
Olifant:BV01, BV23, BV31, B63, C1
Trui: V95, V99
Broek: BG01, BG05, BG09
Gras: YG03

Achtergrond en bloemen zijn een combi van de diverse bovengenoemde markers.Ik vind hem zelf wel weer erg leuk geworden al zeg ik het zelf!