zondag 19 juni 2011

Eindelijk

Weer eens aan het freubelen geweest. Door allerlei ellende op het werk ben ik er lang niet meer aan toe gekomen om wat te plaatsen, maar vandaag had ik Firyel beloofd dat we zouden gaan verfen, dus heb het dan ook meteen maar goed aangepakt. Allebei hebben we een canvas beschilderd.
Als eerste mijn canvas. Na hem met gesso en groene verf bewerkt te hebben, had ik er roze bloemen op gesjabloneerd. Vond ik dus helemaal niks, dus maar weer een laag gesso eroverheen gedaan. Vervolgens met paarse stazon bloemen gestempeld en met wit waskrijt eromheen getekend. Daarna dacht ik dat het wel leuk zou zijn om met 2 soorten paarse en 1 blauwe colorwash eroverheen te gaan. Dit had tot gevolg dat je de achtergrond niet meer zag en hij verschrikkelijk donker was geworden. Uiteindelijk heb ik bij de kraan met keukenpapier en water de colorwash er voor een deel weer af zitten boenen tot je de achtergrond er weer doorheen kon zien. Daarna tekst erop gestempeld met paarse stazon en afgewerkt met diverse andere stempels. De bloemenweide onderaan is ontstaan door Firyel haar canvas, zij wilde graag bloemen onderaan en toen we bezig waren met stempelen vond ik het wel erg leuk om een heel bloemenveld te maken. Verder nog afgewerkt met wat perfect pearls. Ik moet zeggen dat ik het resultaat toch wel aardig vind ondanks dat ik ongeveer 3 keer heb gedacht: Dit wordt helemaal niks, ik heb hem nu verpest. Dat is het fijne van gesso, je kan er altijd weer overheen gaan *LOL*Firyel heeft eerst met allemaal felle kleuren de hele canvas beschilderd. Daarna zijn we er samen met een bankpasje met gesso erop overheen gegaan zodat de felle kleuren door het wit heen schemerden. Daarna heeft ze met diverse kleurtjes bloemetjes gesjabloneerd en hebben we samen met paarse stazon diverse stempels erop aangebracht. Zoals hierboven al vermeld komt het idee van de bloemenweide min of meer bij haar vandaan. Ze is natuurlijk onwijs trots op het mooie resultaat! Ze heeft dit gemaakt als cadeau voor opa en oma, die binnenkort 40 jaar getrouwd zijn. Ik vind het een bijzonder cadeau van een meisje van net 5 jaar oud, oordeel zelf maar...

4 opmerkingen:

 1. Ohhh José wat is dit mooi meid!!!!!
  Ik zit er met bewondering naar te kijken hoe je dit uiteindelijk na veel kliederen met gesso een prachtig geheel heb gekregen.
  IK heb weer wat geleerd...die van Firyel is ook geweldig geworden ze heeft talent hoe ze de bloemtjes er op heeft gedaan wat zullen Opa en Oma trots op hun kleindochter zijn.

  Groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jose, die van jou is zeker leuk.... maar die van mijn kleine nichtje is TOP! hihihi
  Dikke knuf voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is een gezegde, de appel valt niet ver van de boom...Firyel heeft duidelijk ook jouw creativiteit !
  Compliment voor jullie allebei en jij speciaal omdat je weer begonnen bent met fröbelen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Harstikke gaaf toch alleen jammer dat je zo weinig op je blog zet!! groetjes Jolande

  BeantwoordenVerwijderen