zaterdag 21 januari 2012

Lifebook les 2: Your inner light and dark qualities

Les 2 van Lifebook werd gegeven door Bonnie Rose Bryan ging over het symbolisch afbeelden van je innerlijk tegenstrijdige kant; "the dark and light". De opzet was om dit af te beelden door middel van twee godinnen die deze kanten van jezelf vertegenwoordigen. Een zeer uitdagende opdracht omdat ik dus helemaal niks met godinnen heb. Maar ben toch op zoek gegaan en ik moet zeggen dat ik uiteindelijk erg enthousiast ben geworden. Ik had wel meteen al het idee dat ik iets met de elementen van de natuur wilde gaan doen en van daaruit mijn innerlijke tegenstrijdigheden in beeld brengen. Heb dus mijn eigen interpretatie eraan gegeven. Heb wel godinnen genomen, maar ben daarbij uitgegaan van de elementen vuur (pele uit Hawai) en water/ aarde. Heel toepasselijk vond ik op internet een Nederlandse godin (Nehelennia) die het water en het land vertegenwoordigd. Ik heb dus niet direct de donkere en lichte kanten tegen over elkaar gezet, maar beide aspecten komen bij beide godinnen voor. Het ging mij meer om de harmonie tussen de twee elementen en de gedachten dat beide elementen met hun eigenschappen in mij uiteindelijk hetzelfde doel hebben voor mij. Ik ben onwijs blij met het eindresultaat, dat is weer een onwijs mooie pagina in mijn Lifebook.
De hele pagina is gemaakt met grafiet potlood en Neo-colors2. Details aangebracht en tekst geschreven met een copic multi-liner, namen gestempeld en geembossed. Haren afgewerkt met Stickles.

5 opmerkingen:

 1. Erg mooi, knap hoor!!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat mooi. Gaaf zoals je alles verwerkt. Ook die letters vind ik helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi reslutaat! maar het proces ernaartoe ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend mooi! Mooie letters en ook het kader met woorden vind ik super leuk. De gezichtjes zijn echt onwijs goed gelukt! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjemig wat een mooi resultaat. Leuk om te lezen hoe je met de opdrachten bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen