zondag 4 september 2011

Droom!

Vorige week met Firyel zitten knutselen en wilde wat technieken uitproberen. Ik heb toen voor het eerst een paar achtergronden achter elkaar gemaakt, waarvan ik er dit weekend inmiddels een heb afgemaakt.
Deze AJ pagina heb ik gemaakt met een gesso ondergrond, daarna zwarte hobbyverf van Firyel erover heen (moest eigenlijk acrylverf zijn, maar die was uiteraard net op). Vervolgens heb ik met TCW stencils en 3 kleuren colorwash een patroon op de zwarte verf gemaakt. Daarna een mal gemaakt van cirkels en met witte gesso en een sponsje de bubbels gesponst. Na het drogen komt dan op sommige plaatsen de colorwash naar boven. Vervolgens heb ik her en der nog wat druppels colorwash over de bubbels laten lopen. Daarna met een witte neo-colorII het doodles gemaakt en kleine bubbeltjes met behulp van een mal. Het grappige was dat ik merkte dat na een tijdje de colorwash kleuren door het wit van het krijtje heen trok waardoor het dus van kleur veranderde. Met de bodem van de colorwash flesjes nog wat cirkels aangebracht (was wat inkt langs gelopen). Vervolgens nog met een pearl colorwash eroverheen. Daarna met een nieuwe Tim Holtz stempel de hand gestempeld en met Sharpies de tekst geschreven, overgetrokken met een witte posca marker. De grote letters in de bubbels zijn gestempeld met rose Vivid inkt en afgewerkt met posca markers.
Ik vind het resultaat wel weer erg gaaf geworden.
6 opmerkingen:

 1. Ik vind hem erg leuk. Had hem al op het dorum gezien, maar leuk om hier even nog wat details te zien!

  xx Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk ook die detailfoto's, geeft net iets meer prijs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan José, mooi effect die gave kleuren met dat zwart.

  Liefs Dilly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he dat geklieder in een art journal!!! je doet het beter dan ik dat is een feit!!
  Mooi hoor..:)

  Groetjes Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is ie weer mooi José. Als je zo doorgaat ben je weer snel aan een nieuw boek toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Jose, wat leuk om zo door jouw blog heen te scrollen! Ik vind je AJ's erg inspirerend! En ik heb ook weer een paar andere links bij je gevonden, die ik zeker even ga bezoeken!
  Groetjes uit Zoetermeer!

  BeantwoordenVerwijderen